Novita er en av få produsenter som kun tilvirker produktene sine i Finland eller England. Alle deres garnnøster kommer fra sauer fra Skandinavia eller det Skotske høylandet. 

 

Vi har laget ferdig garnpakker med herlige oppskrifter på alt fra sokker, skjerf og luer til gensere, jakke og babyteppe. Hver pakke kommer med oppskrift, samt det antallet nøster som du trenger til akkurat din størrelse. Vi har motiver innenfor Mummimamma, mummipappa, Lille my, snorkfrøken, Hattifnatter, Snorkfrøken og flere. Dette for å gjøre det enkelt og greit for deg å bestille.

Garnpakke - Mummi babyteppe blek rosa

80 x 80 cm

Varenr:780130
Rosa babyteppe med mummimotiv Rosa babyteppe med mummimotiv
998,-

Nydeligste Mummi Baby teppe 80 x 80 cm. Garnpakken inneholder mønster på norsk. Teppet  er strikket i Novita Huviretki-garn.  Fargene er inspirert av Tove Janssons klassiske Mummi-figurer. Huviretki er et mykt garn som er laget av 60 % ull og 40 % polyamid. Laget i Finland. Babyteppet  kan vaskes i maskin på 40 grader.

 

-+
50+ på lager

Design Minna Metsänen


Teppets størrelse ca. 80 x 80 cm


Garnforbruk Novita Huviretki:


(511) dus rosa 400 g,
(004) snøfonner 100 g og
litt Novita Muumitalo i fargene Stinky (099) og Nurket (229) til brodering.

Pinner Novita 4 mm eller etter eget håndlag samt 2 strømpepinner 3½ mm til kanten.


Strikketeknikker:

Rett glattstrikk: strikk m rett på retten og vrangt på vrangen. Rillestrikk: strikk m rett på retten og rett på vrangen.

Intarsiastrikk: strikk etter oppskriften. Mummitroll-figuren strikkes som intarsia etter diagrammet. Intarsia betyr at du tar et eget nøste til hver fargedel og tvinner trådene i de forskjellige fargene om hverandre på vrangen i overgangene i hvert lag, slik at det ikke oppstår hull.


Du kan også strikke bokstavene og figurene som mønsterstrikk.

Fest tråder i bunnfargen som går lengre enn over 5 m ved å tvinne trådene om hverandre på vrangsiden av arbeidet. Utfør festingen på forskjellige steder, slik at de ikke kommer mellom samme masker i omganger etter hverandre. Fest dessuten alltid mønsterfargen med 3-4 maskers avstand fra mønsteret etter at mønsteret slutter.

Størrelsen på de ferdige bitene er ca 13 x 13 cm


Teppet består av totalt 36 biter, som sys sammen til slutt. Maskeantallet i start- og sluttkanten er likt på hver bit, og alle bitene har samme antall omganger. Derfor er det lett å sette bitene sammen.

 Kundeanmeldelser

43613